CYKLING

Hos oss i Kloten kommer du cykla i ett av Sveriges största naturreservat. Våra skogar är som gjorda för cykling. Vackra orörda sjöar som kantas av skogsvägar, lockar till picknick då dessa blandas med stigar som får både dig och din MTB att jubla! 

Vi är stolta över att vara en del av Bergslagen cycling som har flera uppmärkta cykelleder som passar perfekt för både nybörjaren och proffset. Du kommer cykla på böljande grusvägar med din mountainbike eller cykel, men här finns även flera skogsstigar för dig som letar efter en utmaning! 

Dessa olika leder finns bland annat: 

Klotenrundan- Grön led på 10 km. En kortare kortare led där ni cyklar på otrafikerade mindre grusvägar vilket passar perfekt för en familjeutflykt. Karta finner ni HÄR.  

Nyforsleden Röd led 64 km. En lite längre led som tar er bort till Nyfors och tillbaka. Här finns flera olika rekommenderade rastplatser med grillplats och vindskydd, exempelvis vid vackra skräddartorpsfallet. Karta finner ni HÄR.

Trelänsleden Röd led 63 km. Denna leden har fått sitt namn från det faktum att ni kommer cykla igenom både, Örebros, Dalarnas och Västmanlands län. Karta finner ni HÄR.  

Malingsboleden Svart led 86 km. En flerdagarstur som börjar och slutar hos oss i Kloten. Karta finner ni HÄR.

 

På Bergslagen cyclings egna hemsida finner ni alla kartor och information om leder som finns i Kloten området och även runtomkring. Klicka HÄR för att komma till deras hemsida. 

Kloten Nature Resort

Sågkullevägen 15

714 91 Kloten

Tel: 0580-883 00

info@klotenresort.se

  • Facebook
  • Instagram

Följ oss gärna på instagram

  • Instagram

©2021 Kloten Nature Resort