Testa många trevliga aktiviteter på Kloten Nature Resort

Aktiviteter är det gott om hos oss på Kloten Nature Resort. Från stugan till naturen och vattnet är det bara ett kliv bort.

Sommar
● Vandra på de olika lederna, bland annat Bergslagsleden.
● Vi är stolta över att vara en del av Bergslagen Cycling. På Bergslagen Cyclings egna hemsida finner ni alla kartor och information om leder i området.
● Gravel Senaste trenden inom cykling är gravel. Du cyklar på grus och grusvägar
– en cykelform som tar dig fram dit du vrider styret. Du kör på lättåkta grusvägar och utan trafikstörning. Det finns en spektakulär natur att utforska från cykelsadeln.
Boka och hyr cykel – testa gravel, en aktivitet som passar alla.
● Crosscountry och Moutainbike leder
Klotenrundan – 10 km
Nyforsleden – 64 km
Trelänsleden – 63 km
Malingsboleden -86 km
● Bada vedeldad bastu och koppla av i en badtunna, vinterbada vid bryggan – njut av
den friska luften och tystnaden.
● Tennisbana
● Boule
● Lekpark
● Sandstrand
● Disc-golf
● Ta kanoten och paddla ut till en av många små öar som ligger belägna i sjön.
● Hyr en båt och ro eller färdas på Långvattnet, utforska små öar och vackra stillsamma platser på vägen. Långvattnet är 12,5 km och omgärdat av enbart skog.

Vinter

● Längdskidor –Under vinterhalvåret, då snön tillåter, har vi 1 km och 2,5 km elljusspår öppna och spårade för längdskidor. Det finns även preparerade skidspår på sjön Långvattnet, när snön fallit i tillräcklig mängd.
● Ta en skidtur i spåren i skogen och ta med matsäck och varm choklad.
● Skridskor Åk långfärdsskridskor på Långvattnets naturis? Välkommen
att åka på våra sjöisbanor. När isen ligger på Långvattnet, erbjuder vi härliga dagar i spegelblanka plogade skridskobanor. Tänk på att åkning sker på egen risk och kontakta receptionen för information om hur kvaliteten på isen är. Upplev Dalarnas vackra skogar från vattnet!
● Bada vedeldad bastu och koppla av i en badtunna, vinterbada vid bryggan – njut av den friska luften och tystnaden.

Upplev Djur och Natur

Kloten Nature Resort är, tack vare de stora skogarna runt oss, även ett naturligt habitat för de vilda djuren.

Vandring

I Malingsbo-Klotens naturreservat finns totalt 140 km vandringsleder genom slingriga stigar, förbi orörda vattendrag och alla leder har flertalet grillplatser.
Vi hjälper er mer än gärna med tips och förslag kring din vandring!

Cykling

Vi är stolta över att vara en del av Bergslagen cycling. På Bergslagen cyclings egna hemsida finner ni alla kartor och information om leder som finns i Kloten området och även runtomkring.

Skridskor

Skridskor på Långvattnets naturis? Välkommen att åka på våra sjöisbanor. När isen ligger på Långvattnet erbjuder vi härliga dagar på spegelblanka plogade skridskobanor. Tänk dock på att åkning sker på egen risk.

Längdskidor

Under vinterhalvåret, då snön tillåter, har vi 1 km och 2,5 km elljusspår öppna och spårade för längdskidor.

PRESENTKORT

Att ge upplevelser som gåvor har blivit allt mer populärt på senare år, och det är inte svårt att förstå varför. Istället för att ge traditionella presenter erbjuder upplevelser möjligheten att skapa minnen och ge uppskattade stunder av glädje och spänning.

Hyr kanot, båt & SUP

Letar du efter en rolig och avslappnad aktivitet?
Hyr kanot, båt eller sup och njut av lugnet på sjön.

Hos oss finns både kanoter, SUP boards och båtar med eller utan motor att hyra. Hyr en båt till fisketuren, ta med er lite fika och paddla till en ö eller bara njut av lugnet på sjön. För att boka, kontakta oss i receptionen antingen på mail eller via telefon. Kontakta oss gärna redan vid stugbokning. De går även att hyra av gäster som inte bor på resorten.

PASSA PÅ ATT BESÖKA

Letar ni efter något att göra utöver de aktiviteter vi har hos oss på resorten? Då har ni hittat rätt! Här har vi listat upp lite tips på fina ställen att besöka och saker att uppleva i vår närhet. Bor ni hos oss en längre tid kanske ni vill ta en dagsutflykt till någon av våra närliggande städer?

Här finns något för både den matintresserade och aktiva familjen som vill testa något nytt!