Saker att göra i Kloten

Ge er ut i skogen på älg, bäver eller varför inte varg safari

I våra djurrika skogar och vattendrag, kan du själv ha turen att uppleva djurlivet på nära håll. För de som vill lite mer kan vi även erbjuda safariturer och upplevelser av de vilda djuren i våra skogar. I samarbete med kunniga guider, kan du få uppleva våra vackra vilda djur i sitt egna habitat. Dessa turer måste förhandsbokas! Ring så berättar vi mer!

Vi erbjuder guidade nattpaddlingsturer. Ni kommer paddla i kanoter eller kajaker på lugnt vatten under stjärnhimlen, göra ett strandhugg på en ö där vildmarskpicknick serveras, lyssna till en kunnig och erfaren viltspårare som berättar om de vilda djuren i skogen.

Äventyrsbana

I samarbete med Klotenlägret kan vi erbjuda en fartfylld och äventyrlig aktivitet, som sker både högt och lågt. På marken får gruppen träna sitt teamwork när ni ska lösa uppgifter och ta er igenom olika hinder. I luften möts ni av en höghöjdsbana där man får testa sin självtillit och balans.

Guidade vandrings & cykelturer

Precis som det låter kan ni även hyra en guide och i små grupper vandra och cykla genom ett av Sveriges största naturreservat, Malingsbo-Kloten. Turerna börjar och slutar i Kloten. Vandra eller cykla i 8 timmar genom Klotens vilda och orörda natur, ät vildmarkspicknick med ingredienser från skogen och lyssna till en professionell guide. 

Cykla mountainbike i Ramsberg

I Ramsberg, endast 25 minuter med bil från oss finns det fina MTB leder. Det finns tre olika leder i olika distanser samt en teknikbana där ni kan träna inför olika moment som kan stötas på i banorna.

Besök trästaden Nora

En timme med bil från oss hittar ni den supermysiga staden Nora som är känt för sina trähus, kullerstensgator och sin berömda Nora glass.

Bada i turkost vatten i Uskavis kalkbrott

Endast 45 minuter från oss, precis på vägen till Nora, kan man stanna till vid Uskavis kalkbrott och bada i helt klart och turkost vatten i ett gammalt kalkbrott. En riktig badpärla undangömd mitt i Bergslagen!

Koppla av och hyr bastu & badtunna vid sjön

Vår badtunna med vedeldad bastu är vackert belägen vid sjön Långvattnet. Här kan ni ta det lugnt och koppla av i badtunnan, svettas i den vedeldade bastun och sedan svalka er med ett dopp i sjön.