top of page
pexels-tobi-591216.jpg

Vandring

Vandra nära Stockholm på bergslagsleden 

Här i Malingsbo-Klotens naturreservat finns totalt 140 km vandringsleder genom slingriga stigar, förbi orörda vattendrag och flertalet grillplatser. Vi hjälper er mer än gärna med tips och förslag kring din vandring! 
 

Bland annat är starten på Bergslagsleden precis utanför dörren här hos oss. Leden är totalt ca 28 mil lång och är uppdelad i 7 olika etapper. Etapp 1 som börjar i Kloten sägs vara den bästa, så varför inte ta er en tur?

 

Vandra Bergslagsleden

Etapp 1 

Vandra med familjen till den vackra rastplatsen Åbostugan. Hit är det 7 km och vi hjälper er med utplacering av er bil om ni önskar.  

Etapp 2 

En vild och vacker etapp som lockar med historia, bad, vackra utsikter och paddelleden Nittälvens slingrande vatten. 

Etapp 3 

Denna etapp kommer bjuda på magnifika utsikter och en känsla av vildmark. Gå gärna upp på Kindlahöjden. Här väntar en vidunderlig utsikt. 

Malinsbo-Kloten leden

En vacker vandring på 45 km genom Malingsbo-Klotens naturreservat. 

Ladda gärna ner appen Naturkartan så kommer du åt kartan i din mobil. 

Vandra med barn 

Bergslagsleden är en perfekt vandringsled när man ska vandra med barn. Denna vandringsled börjar precis utanför vår stugby och camping vilket gör det enkelt och smidigt att ta sig in och ut till vandringsleden med barnen. Upptäck den fina naturen runt bergslagsleden och efter vandringen kan ni njuta av en härlig middag i vår Restaurang. Förutom Vandring erbjuder vi andra barnvänliga aktiviter som fiske, paddling, vilddjurssafari och mycket mer.

pexels-marcin-jozwiak-2739505.jpg
bottom of page